Krõbedad ahjusoojad avokaado-juustu topeltleivad

Portsjon: ühele

Valmistus aeg: 5min + 10 min

img_2830
Foto: Kelly Treu

Ah kui raske on seda retsepti hetkel kirja panna, sest kõht läheb kohe tühjaks mõeldes sellele krõbedale sepikule, mis on just ahjust välja tulnud ja mille sees on avokaado koos sulanud juustuga.

Vaja läheb:

4 tk sepiku viilu

0,5 tk avokaadot

2 tk tugevama maitselist juustu

oliiviõli

soola ja pipart

Valmistamine:

Määri sepiku väljapoole jäävad tahud oliiviõliga. Lõika avokaado viiludeks ja jaota kahele sepikule. Aseta kummalegi sepikule juustuviil (juustu võid ise valida*), maitsesta soola ja pipraga ning kõige pealmiseks aseta ülejäänud kaks sepikut.

img_2829
Foto: Kelly Treu

Pista ahju ja võta välja siis, kui võileivad on kuldpruuniks küpsenud.

PS! Kes ei tea, mida ülejäänud  avokaadoga teha, siis mina lõikasin ka selle viiludeks ja asetasin taldrikule, lõikasin paar kirsstomatit veel juurde ja maitsetasin soola ning sidrunipipraga.

* Mina valisin tol hetkel valge hallitusjuustu, aga soovitaksin valida midagi muud, mis oleks veidi rohkem sulavam. Teiseks ei arva ma, et juust peaks olema ilmtingimata tugevama maitsega, sest oliiviõli teeb selles võilevas juba parajalt “tugevama” maitse osa ära.

img_2828
Foto: Kelly Treu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s