Selgeltnägija lugu: “No nüüd tuleb topelt viga!”

– 2 minutes read by Kelly –

img_3066
Foto: Kelly Treu

Siiani olen pidanud seda lihtsalt (tennise)etiketiks, mis on vajalik, aga samas nii elementaarne, et sellest niisama rääkida tunduks mõttetu või pigem ebavajalik.

Põhjus, miks ma ikkagi sellest juttu teen on see, et mõni päev tagasi võistlustel olles, oli kõrval väljakul paarismäng. Mitte ametliku võistlusena, aga lihtsalt seltskonnatennis. Ühest küljest fun ja teisest küljest kasulik – hea viis kuidas sõpradega aega veeta.

Mis mind aga meeletult häirima hakkas ja mitte ainult häirima vaid pani ka mõtlema, et kui palju on võimalik oma käitumisega mõjutada väljakul teisi inimesi. Mitte ainult neid, kes sinuga sel samal hetkel väljakul koos on vaid ka neid, kes on kõrval väljakutel.

Väljakul halamine on üks asi, ropendamine teine asi ja kui võistlus momendil keegi kõrval väljakul mõlemat valju häälselt ette kannab, siis kogu su energia läheb täiesti valesse kohta, sest keskenduda ja pingutada tuleb kümneid kordi rohkem.

On olukordi, kus suudan ennast sellisest asjast välja lülitada, aga…

Paratamatult oli sel momendil nii palju kokku langevusi. Kogu asja hakkasin ma teravalt tähele panema siis, kui olin teist servi tegemas. Seda ei pea ainult tennises ette kujutama, sama võib mõelda jalgpallis või korvpallis. Otsustav hetk, kas saad punkti või ei. Viskad palli korvi või lööd palli väravasse. Kõige tugevam märksõna on – keskendu! Olgu, ma keskendusin. Valisin välja kastis koha, kuhu ideaalis tabama peaksin. Põrgatasin mõned korrad veel palli ja vahetult enne kui jõudsin palli ülesse visata, kuulen kõva häälega kõrvalt väljakult ühte härrat lausumas “no nüüd tuleb topelt viga!” Hea töö! Ja samas kurb-naljakas, sest lause ei käinud ju minu ohta, aga ajastus oli nii paganama õigel hetkel, et jõudsin palli ülesse visata ja löögi automaatselt ära teha, ilma et oleksin arugi saanud, et seda tegin, aga mida ma kindlalt jõudsin löögi hetkel mõelda oli see, et sellest löögist tuleb topelt viga. img_3066Härra oli nii ametis omale sisendamisega, et teeb järgmise servi topelt veana, mõtlemata sellele, et kõrval on võistlused ja pole eriti arukas sisendada endale kõva häälega, et oled selgeltnägija ja teed järgmisena topelt vea.

Need hetked seal väljakul panid mind tõsiselt mõtlema selle üle, et palju ma ise olen kedagi mõjutanud halbade kokkulangevuste või üleüldiselt sedasi öeldes “et ma ei oska või  suuda”…

The Man who thinks he can and the Man who thinks he can’t are both right. – H. Ford

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s