Meejäts kreeka jogurtist

– 3 minutes read by Kelly –

 

Olen mõnda aega teinud erinevaid jäätiseid, mis sisaldavad oluliselt vähem kaloreid, suhkrut ja keemiat. Mõistagi pole ta päris see, mis poes paki sees on, sest need kodus tehtud jäätised ei sisalda koort või muid rammusamaid koostisaineid. Sellegi poolest on nad maitsvad, sest praegu, suvisel ajal, on võimalik nii paljude värskete marjade ja puuviljadega anda omamoodi head maitset isetehtud jätsile.

Peamiselt millest ma jäätist teen on erinevad jogurtid. Vahest teen maitsestamata jogurtist või siis segan profeel proteiini ja kreeka jogurti kokku. Kokku segan neid sellepärast, et üks on veidi magusam ja teine jälle mahedam + oluline on minu jaoks ka tekstuur. Kreeka jogurt annab teistele jogurtitele tahkema/sametisema tekstuuri.

Mõni aeg tagasi tuli välja Farmi kreeka jogurtiga, kus on lisandiks mesi. Ooooh see kõlas nii maitsvalt, samas tundus jälle hinna poolest mõttetu, kui kodus meepotsik olemas ja suur tops tavalist kreeka jogurtit oli peaaegu sama hinnaga, mis see väike koos lisandiga. Miks mitte siis kodus ise järgi proovida?

IMG_3882
Foto: Willpower.ee

Sellest magususest sai tegelikult üks hetk villand. Suvel tahaks rohkem jäätist kui muid magusaid tooteid. Tahtsin midagi uut proovida, midagi sellist, milles pole taaskord marju või puuvilju sees. Meeletu tahe jätsi süüa ja nii, et see oleks ka nauditav ja midagi uut – sealt sündiski idee panna 1+1 kokku ja saada sellest meejäätis!

Mmmm… oli see vast hea!

Mis ja kuidas tegin?

Panin kokku omavahel kreeka jogurti ja mee (segasin vastavalt oma maitsele, kes soovib võib ka kalorite järgi neid maitseid suhestada). Uskumatu, aga see tuli niiiii paganama hea. Täpselt nagu meejäätis alati maitsenud on, lihtsalt kodus tehtud meejäts on tekstuurilt mulle meeldivam. Sametine ja hea isegi siis kui see ei jõua piisavalt ära taheneda või kui palava ilmaga sulab kiiremini.

Kes varem proovinud pole, aga magusat armastab või vähemasti magusaisu külastab korra nädalas, siis tasub proovida!

Mina puistasin veel vaarikaid peale, et veidike hapukust juurde lisada. Sobib väga hästi ja näeb ilus välja ka sellel õrn kollasel jäätisel.

FullSizeRender 3
Foto: Willpower.ee

PS! Ei vaja blenderdamist, piisab täiesti kausist ja lusikast, et siis kaks komponenti kokku segada! 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s